Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Sos Baileys 馃
Sk艂adniki:
- 200 g ciemnej gorzkiej czekolady
- 250 g 艣mietany 18%
- 100 g br膮zowego cukru
- 2 艂y偶ki syropu cukrowego
- 20 g mas艂a
- 60 ml likieru Baileys
Wykonanie:
- Do naczynia miksuj膮cego dodaj po艂aman膮 na kawa艂ki czekolad臋 i rozdrobnij naciskaj膮c Turbo ok. 6 razy
- Dodaj wszystkie pozosta艂e sk艂adniki (za wyj膮tkiem Baileys'a)
- Podgrzej przez 12min/100°C/obr2
- Po sch艂odzeniu (zg臋stnieje podczas ch艂odzenia) dodaj Baileys i wymieszaj za pomoc膮 艂y偶ki
- Wlej do s艂oika i przechowuj w lod贸wce
- Wy艣mienita polewa do wszelkiego rodzaju deser贸w, lod贸w czy serwowanego kawa艂ka ciasta dla go艣ci
- 艁adnie ozdobiony to idealny prezent dla rodziny lub przyjaci贸艂 na r贸偶ne okazje
Ten komentarz zosta艂 usuni臋ty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsu艅