Sos Baileys 馃

Sk艂adniki:

  • 200 g ciemnej gorzkiej czekolady
  • 250 g 艣mietany 18%
  • 100 g br膮zowego cukru
  • 2 艂y偶ki syropu cukrowego
  • 20 g mas艂a
  • 60 ml likieru Baileys

Wykonanie: 

  1. Do naczynia miksuj膮cego dodaj po艂aman膮 na kawa艂ki czekolad臋 i rozdrobnij naciskaj膮c Turbo ok. 6 razy
  2. Dodaj wszystkie pozosta艂e sk艂adniki (za wyj膮tkiem Baileys'a)
  3. Podgrzej przez 12min/100°C/obr2 
  4. Po sch艂odzeniu (zg臋stnieje podczas ch艂odzenia) dodaj Baileys i wymieszaj za pomoc膮 艂y偶ki
  5. Wlej do s艂oika i przechowuj w lod贸wce

  • Wy艣mienita polewa do wszelkiego rodzaju deser贸w, lod贸w czy serwowanego kawa艂ka ciasta dla go艣ci
  • 艁adnie ozdobiony to idealny prezent dla rodziny lub przyjaci贸艂 na r贸偶ne okazje


 

Komentarze

  1. Ten komentarz zosta艂 usuni臋ty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsu艅

Prze艣lij komentarz