Zupa pieczarkowa 馃嵅

Zupa Pieczarkowa

Sk艂adniki:

  • 100 g cebuli
  • 20 g mas艂a klarowanego lub oleju
  • 300 g pieczarek
  • 200 g warzyw (80g marchwi, 60g pietruszki, 60g selera)
  • 150 g ziemniak贸w (pokrojone w kostk臋)
  • 1100 g wody
  • 1 艂y偶ka koncentratu warzywnego wykonanego w TM
  • ½ 艂y偶eczki przyprawy uniwersalnej wykonanej w TM
  • 60 g kaszy j臋czmiennej
  • 2 艂udka kurczaka (opcjonalnie)
  • 40 g 艣mietany
  • Na膰 pietruszki (艣wie偶a, posiekana)
  • S贸l i pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Cebul臋 poszatkowa膰 5s/obr.5. Doda膰 mas艂o i dusi膰 3min/varoma/obr.1,5
  2. Doda膰 pieczarki pokrojone na plastry i dusi膰 10min/varoma/obr.wst.1,5. Prze艂o偶y膰 do innego naczynia.
  3. W艂o偶y膰 warzywa, bez ziemniak贸w, do misy i poszatkowa膰 5s/obr.5
  4. Doda膰 ziemniaki, kasz臋 j臋czmienn膮, kurczaka, koncentrat warzywny, przypraw臋 uniwersaln膮 i wod臋. Gotowa膰  15min/100*C/obr.wst.1,5.
  5. Doda膰 pieczarki i gotowa膰 10min/100*C/obr.wst.1,5.
  6. Doda膰 艣mietan臋, na膰 pietruszki, doprawi膰 do smaku sol膮 i pieprzem i wymiesza膰 1min/100*C/obr.wst.1,5.

Komentarze