Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Zupa pieczarkowa 馃嵅
Sk艂adniki:
- 100 g cebuli
- 20 g mas艂a klarowanego lub oleju
- 300 g pieczarek
- 200 g warzyw (80g marchwi, 60g pietruszki, 60g selera)
- 150 g ziemniak贸w (pokrojone w kostk臋)
- 1100 g wody
- 1 艂y偶ka koncentratu warzywnego wykonanego w TM
- ½ 艂y偶eczki przyprawy uniwersalnej wykonanej w TM
- 60 g kaszy j臋czmiennej
- 2 艂udka kurczaka (opcjonalnie)
- 40 g 艣mietany
- Na膰 pietruszki (艣wie偶a, posiekana)
- S贸l i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Cebul臋 poszatkowa膰 5s/obr.5. Doda膰 mas艂o i dusi膰 3min/varoma/obr.1,5
- Doda膰 pieczarki pokrojone na plastry i dusi膰 10min/varoma/obr.wst.1,5. Prze艂o偶y膰 do innego naczynia.
- W艂o偶y膰 warzywa, bez ziemniak贸w, do misy i poszatkowa膰 5s/obr.5
- Doda膰 ziemniaki, kasz臋 j臋czmienn膮, kurczaka, koncentrat warzywny, przypraw臋 uniwersaln膮 i wod臋. Gotowa膰 15min/100*C/obr.wst.1,5.
- Doda膰 pieczarki i gotowa膰 10min/100*C/obr.wst.1,5.
- Doda膰 艣mietan臋, na膰 pietruszki, doprawi膰 do smaku sol膮 i
pieprzem i wymiesza膰 1min/100*C/obr.wst.1,5.
Komentarze
Prze艣lij komentarz