Kotlety z jajek 馃

Sk艂adniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • 3 艂y偶ki posiekanych 艣wie偶ych zi贸艂 (natki pietruszki, koperku)
  • 3 艂y偶ki g臋stej 艣mietany
  • s贸l
  • pieprz
  • tarta bu艂ka


Wykonanie:

  1. Ziemniaki obieramy ze sk贸rki i mielimy lub dok艂adnie rozgniatamy. 
  2. Jaja ugotowane na twardo siekamy. 
  3. Do ziemniak贸w dodajemy: posiekane jaja, jajko surowe, 艣mietan臋, zio艂a, s贸l, pieprz. Dok艂adnie mieszam. 
  4. Formujemy z masy kotleciki i obtaczamy je w tartej bu艂ce. 
  5. Sma偶ymy na rozgrzanym oleju z obu stron na z艂oty kolor.

Komentarze