Czekolada 馃崼
Sk艂adniki:
- 250 g mas艂a
- 220 g cukru
- 150 g mleka 3,2%
- 15 g kakao
- 400 g mleka w proszku
- 100 g orzech贸w laskowych
Wykonanie:
- Do naczynia miksuj膮cego dodajemy mas艂o pokrojone na kawa艂ki, cukier, mleko oraz kakao. Ustawiamy 5min/100°C/obr.1.
- Nast臋pnie zostawiamy a偶 ostygnie do temp. 80°C
- Dodajemy orzechy.
- Ustawiamy 1min.30sek/obr.wst./obr.2 i powoli przez otw贸r w pokrywie dodajemy mleko w proszku.
- Gotow膮 czekolad臋 wylewamy na wysmarowan膮 wcze艣niej mas艂em blaszk臋.
- Pozostawiamy czekolade w ch艂odnym miejscu do momentu a偶 st臋偶eje.
Mo偶na doda膰 wi臋cej lub mniej kakao wg uznania.
Potrzebna blaszka o wymiarze 22cmx32cm
Komentarze
Prze艣lij komentarz