Czekolada 馃崼

Sk艂adniki:

  • 250 g mas艂a
  • 220 g cukru
  • 150 g mleka 3,2%
  • 15 g kakao
  • 400 g mleka w proszku
  • 100 g orzech贸w laskowych

Wykonanie:

  1. Do naczynia miksuj膮cego dodajemy mas艂o pokrojone na kawa艂ki, cukier, mleko oraz kakao. Ustawiamy 5min/100°C/obr.1.
  2. Nast臋pnie zostawiamy a偶 ostygnie do temp. 80°C
  3. Dodajemy orzechy.
  4. Ustawiamy 1min.30sek/obr.wst./obr.2 i powoli przez otw贸r w pokrywie dodajemy mleko w proszku.
  5. Gotow膮 czekolad臋 wylewamy na wysmarowan膮 wcze艣niej mas艂em blaszk臋.
  6. Pozostawiamy czekolade w ch艂odnym miejscu do momentu a偶 st臋偶eje.

Mo偶na doda膰 wi臋cej lub mniej kakao wg uznania.
Potrzebna blaszka o wymiarze 22cmx32cm

Komentarze