Truskawkowe lody na patyku 馃崜馃崱


Sk艂adniki:

  • 140 g truskawek
  • 290 g jogurtu greckiego
  • 50 g miodu

Wykonanie:

  1. W艂o偶y膰 truskawki do TM i zmiksowa膰 30s/obr.8. Prze艂o偶y膰 do innego naczynia i odstawi膰 na bok. 
  2. Bez mycia miski, doda膰 jogurt i mi贸d do TM i wymiesza膰 10s/obr.5
  3. Wlewa膰 naprzemiennie warstw臋 jogurtu i sosu truskawkowego do foremek do lod贸w.
  4. Delikatnie zamiesza膰 no偶em lub patyczkiem.
  5. W艂o偶y膰 patyczek do lod贸w i wstawi膰 do zamro偶enia na ok. 2 godziny.

  • Aby wyj膮膰 lody z foremki, przez par臋 sekund polej foremki ciep艂膮 wod膮.

Komentarze