Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Truskawkowe lody na patyku 馃崜馃崱
Sk艂adniki:
- 140 g truskawek
- 290 g jogurtu greckiego
- 50 g miodu
Wykonanie:
- W艂o偶y膰 truskawki do TM i zmiksowa膰 30s/obr.8. Prze艂o偶y膰 do innego naczynia i odstawi膰 na bok.
- Bez mycia miski, doda膰 jogurt i mi贸d do TM i wymiesza膰 10s/obr.5
- Wlewa膰 naprzemiennie warstw臋 jogurtu i sosu truskawkowego do foremek do lod贸w.
- Delikatnie zamiesza膰 no偶em lub patyczkiem.
- W艂o偶y膰 patyczek do lod贸w i wstawi膰 do zamro偶enia na ok. 2 godziny.
- Aby wyj膮膰 lody z foremki, przez par臋 sekund polej foremki ciep艂膮 wod膮.
Komentarze
Prze艣lij komentarz