Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Mleko skondensowane s艂odzone 馃嵍
Opcja z mleka w proszku
Sk艂adniki:
- 125 g wody
- 110 g mleka w proszku
- 225 g cukru (typ wg. uznania)
- szczypta soli
Wykonanie:
- Do TM wk艂adamy wszystkie sk艂adniki i gotujemy 10min/100°C/obr3
- Zlewamy do s艂oiczka i odstawiamy do sch艂odzenia. Konsystencja b臋dzie rzadka ale zg臋stnieje podczas ch艂odzenia.
- Przechowujemy w lod贸wce do 2 tygodni.
Opcja z mleka
Sk艂adniki:
- 300 g mleka (zawarto艣膰 t艂uszczu wg. uznania)
- 150 g cukru (typ wg. uznania)
- szczypta soli
Wykonanie:
- Do TM dodajemy mleko oraz cukier i gotujemy 30min/100°C/obr3
- Ch艂odzimy, zlewamy do s艂oiczka.
- Przechowujemy w lod贸wce do 2 tygodni.
mleko pe艂not艂uste – 3,2%;
mleko p贸艂t艂uste – 1,5% i 2%;
mleko odt艂uszczone – 0,5% czy 0%
Komentarze
Prze艣lij komentarz