Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Sernik Rosa 馃嵃
Sk艂adniki:
Ciasto:
- 125 g mas艂a
- 30 g cukru
- 1 jajko
- 1 偶贸艂tko
- 250 g m膮ki pszennej
- 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
Masa
- 1000 g twarogu
- 5 偶贸艂tek
- 250 g cukru
- 2 opakowania budyniu 艣mietankowego w proszku
- 650 g mleka
- 120 g oleju, np. s艂onecznikowego
- 1 szczypta soli
Piana:
Wykonanie:
- Form臋 o rozmiarach 40 x 24 x 4 cm posmarowa膰 mas艂em i odstawi膰.
- Do czystego, suchego naczynia doda膰 100 g cukru i zemle膰 10s/obr10. Odstawi膰.
- Do TM w艂o偶y膰 sk艂adniki na ciasto i wyrobi膰 1min/Interwa艂
- Ciasto rozwa艂kowa膰 i wy艂o偶y膰 nim dno przygotowanej formy
- Do TM w艂o偶y膰 sk艂adniki na mas臋 i wymiesza膰 3min/obr6
- Mas臋 wyla膰 na ciasto i piec 50 min w piekarniku nagrzanym do 180°C
- Do czystego, suchego TM (nie mo偶e by膰 t艂uste ani mokre) za艂o偶y膰 motylek
- Doda膰 bia艂ka i szczypt臋 soli i ubija膰 1.5min/obr3
- Nast臋pnie ubija膰 jeszcze przez kolejne 1.5min/obr3 dodaj膮c stopniowo przygotowany cukier puder
- Pian臋 wy艂o偶y膰 na ciasto i piec w 180°C przez kolejne 10 minut
Komentarze
Prze艣lij komentarz