Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Ciep艂e lody 馃崷
Sk艂adniki:
Masa
- 90 g cukru
- 3 bia艂ka
- sok z p贸艂 cytryny lub limonki
Polewa
- 150 g czekolady
- 15 g oleju (np. kokosowego)
Wykonanie:
Masa
- Do TM w艂o偶y膰 cukier i zmieli膰 20s/ obr10
- Na艂o偶y膰 motylek, doda膰 bia艂ka i ubija膰 (bez na艂o偶onej miarki) 10min/80°C/obr3
- Na ostatnie 2 min przed ko艅cem ubijania doda膰 sok z cytryny.
- Mas臋 przy pomocy r臋kawa kucharskiego nak艂ada膰 do kubeczk贸w waflowych
- Odstawi膰 na ok. 3 godzin
Polewa:
- Do suchego TM w艂o偶y膰 czekolad臋 i rozdrobni膰 15s/obr8
- Doda膰 olej i wymiesza膰 4min/50°C/obr2
- Pola膰 lody
- Do ubitej masy mo偶na doda膰 barwniki spo偶ywcze i uzyska膰 inne kolory
Komentarze
Prze艣lij komentarz