Chrzan tarty 馃尗

Sk艂adniki:

  • 400 g chrzanu
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 55g cukru lub ksylitolu
  • 10 g soli
  • sok z jednej cytryny

Wykonanie:

  1. Do TM w艂o偶y膰 obrany, pokrojony na kawa艂ki chrzan, wody, ksylitol lub cukier, s贸l i sok z cytryny. Miksowa膰 30s/obr9 do uzyskania g艂adkiej konsystencji.
  2. Warto co kilkana艣cie sekund zatrzyma膰 miksowanie, zajrze膰, zgarn膮膰 chrzan 偶e 艣cianek naczynia na dno i znowu miksowa膰. Je艣li wychodzi za g臋sty dodawa膰 po trochu wod臋, nie za du偶o na raz.
  3. Prze艂o偶y膰 do s艂oika, szczelnie zakr臋ci膰 i wstawi膰 do lod贸wki. 
馃憖 Chrzan tarty


  • Chrzan si臋 nie psuje, wi臋c mo偶na go stopniowo zu偶ywa膰. 
  • Z czasem traci swoj膮 moc i ostro艣膰.



Komentarze