Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Chrzan tarty 馃尗
Sk艂adniki:
- 400 g chrzanu
- 1 szklanka wody mineralnej
- 55g cukru lub ksylitolu
- 10 g soli
- sok z jednej cytryny
Wykonanie:
- Do TM w艂o偶y膰 obrany, pokrojony na kawa艂ki chrzan, wody, ksylitol lub cukier, s贸l i sok z cytryny. Miksowa膰 30s/obr9 do uzyskania g艂adkiej konsystencji.
- Warto co kilkana艣cie sekund zatrzyma膰 miksowanie, zajrze膰, zgarn膮膰 chrzan 偶e 艣cianek naczynia na dno i znowu miksowa膰. Je艣li wychodzi za g臋sty dodawa膰 po trochu wod臋, nie za du偶o na raz.
- Prze艂o偶y膰 do s艂oika, szczelnie zakr臋ci膰 i wstawi膰 do lod贸wki.
馃憖
Chrzan tarty
- Chrzan si臋 nie psuje, wi臋c mo偶na go stopniowo zu偶ywa膰.
- Z czasem traci swoj膮 moc i ostro艣膰.
Komentarze
Prze艣lij komentarz