Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Tiramisu
Sk艂adniki:
- 1 偶贸艂tko
- 2 jajka
- 130 g cukru
- 500 g serka mascarpone
- 300 g biszkopt贸w lady fingers (pod艂u偶nych)
- 300 g mocnej zaparzonej kawy, sch艂odzonej
- 2 艂y偶ki kakao
- 30 g likieru migda艂owego (np. Amaretto) (opcjonalne)
Wykonanie:
- Za艂o偶y膰 motylek, jajko i 偶贸艂tka z cukrem ubi膰 5min/70st/obr3
- Zdj膮膰 motylek i miksowa膰 2min/obr3, powoli dodaj膮c dodawa膰 mascarpone i wlewaj膮c Amaretto
- W szklanym naczyniu ok. 15 x 25cm u艂o偶y膰 warstw臋 biszkopt贸w, na kr贸tko zanu偶onych w sch艂odzonej kawie. Na to wy艂o偶yc po艂ow臋 masy. Nast臋pnie u艂o偶y膰 nast臋pn膮 warstw臋 biszkopt贸w i reszt臋 masy.
- Wierzch posypa膰 kakao
- Wstawi膰 do lod贸wki na oko艂o 2 godziny
▶ http://bit.ly/2m7vu8G
Komentarze
Prze艣lij komentarz