Papier do pieczenia 馃摐
Papier do pieczenia przeznaczony jest do bezt艂uszczowego pieczenia. U偶ywaj膮c go, nie musimy smarowa膰 foremki lub blachy t艂uszczem.
Wykonany jest z w艂贸kien celulozowych, kt贸re s膮 obustronnie pokryte silikonem. To dzi臋ki niemu papier nie przykleja si臋 ani do foremki ani, co wa偶niejsze, do ciasta.
U偶ycie papieru zapobiega przypalaniu ciasta od spodu. A je偶eli jego kawa艂ek po艂o偶ymy na wierzchu ciasta, to nie wyschnie ono za bardzo.
Z jego pomoc膮 mo偶emy r贸wnie偶 udekorowa膰 ju偶 gotowe ciasto.
W arkuszu papieru, o wymiarach i kszta艂cie identycznym jak wypiek, wycinamy r贸偶e wzory. Nast臋pnie tak przygotowany papier k艂adziemy na wierzchu ciasta.
Bierzemy sitko i za jego pomoc膮 rozsypujemy posypk臋 (np. cukier puder czy kakao).
Po 艣ci膮gni臋ciu papieru na wierzchu ciasta mamy wzorki dok艂adnie takie, jak wzory w wyci臋tym papierze.

Komentarze
Prze艣lij komentarz