Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Musztarda
Sk艂adniki:
- 230 g ziaren bia艂ej gorczycy (lub 200 g bia艂ej i 30 g czarnej)
- 150 g przegotowanej zimnej wody
- 60 g octu jab艂kowego 5% (spiritusowego lub winnego)
- 2 p艂askie 艂y偶ki cukru (ksylitolu lub miodu)
- 1 艂y偶eczka soli (kamiennej lub himalajskiej)
Wykonanie:
- Do naczynia doda膰 gorczyc臋, zmieli膰 30s/obr.10.
- Doda膰 pozosta艂e sk艂adniki wymiesza膰 30s/obr.4.
- Prze艂o偶y膰 do s艂oiczk贸w i przechowywa膰 w lod贸wce.
- Smak goryczy ust膮pi po ok. 2 dniach po czym jest dobra do spo偶ycia.
Komentarze
Prze艣lij komentarz