Musztarda

Sk艂adniki:

  • 230 g ziaren bia艂ej gorczycy (lub 200 g bia艂ej i 30 g czarnej)
  • 150 g przegotowanej zimnej wody
  • 60 g octu jab艂kowego 5% (spiritusowego lub winnego)
  • 2 p艂askie 艂y偶ki cukru (ksylitolu lub miodu)
  • 1 艂y偶eczka soli (kamiennej lub himalajskiej)

Wykonanie:

  1. Do naczynia doda膰 gorczyc臋, zmieli膰 30s/obr.10. 
  2. Doda膰 pozosta艂e sk艂adniki wymiesza膰 30s/obr.4. 
  3. Prze艂o偶y膰 do s艂oiczk贸w i przechowywa膰 w lod贸wce. 

  • Smak goryczy ust膮pi po ok. 2 dniach po czym jest dobra do spo偶ycia. 

Komentarze