Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Masa daktylowa 馃嵂
Sk艂adniki:
- 150 g suszonych daktyli (bez pestek)
- 200 g gor膮cej wody
Wykonanie:
- Daktyle zala膰 wod膮 i odstawi膰 na ok. 1/2 godziny.
- Daktyle razem z wod膮 umie艣ci膰 w naczyniu i gotowa膰 20min/90°C/obr1
- Ca艂o艣膰 zmiksowa膰 1min/obr7-10. W po艂owie czasu mo偶na przerwa膰 miksowanie i zgarn膮膰 kopystk膮 mas臋 ze 艣cianek naczynia. Je偶eli jest za g臋sty, mo偶na doda膰 wrz膮tku do 偶膮danej konsystencji.
- Przela膰 do s艂oiczk贸w, zakr臋ci膰 i zostawi膰 na zakr臋tkach do wystudzenia.
- Przechowywa膰 w lod贸wce. Zu偶y膰 w ci膮gu tygodnia.
- Masa daktylowa to tak zwany naturalny s艂odzik!
Komentarze
Prze艣lij komentarz