Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Kluski 艣l膮skie 馃崨
Sk艂adniki:
- 400 g ugotowanych ziemniak贸w
- 100 g m膮ki ziemniaczanej
- s贸l (do smaku)
Wykonanie:
- Wszystkie sk艂adniki umieszczamy w TM i miksujemy na jednolit膮 mas臋 czas ok. 30s/obr4 z pomoc膮 kopystki.
- Wyk艂adamy do miski. Z masy urywamy kawa艂ek ciasta formujemy kulki, troch臋 sp艂aszczamy i na 艣rodku robimy palcem zag艂ebienie.
- Rzucamy na gotujac膮 osolon膮 wod臋. Po wyp艂yni臋ciu na wierz gotujemy 2 minuty.
▶
Kluski 艣l膮skie
- Podawaj z sosem pieczeniowym, sosem pieczarkowym itp.
- Mrozi膰 po ugotowaniu.
Komentarze
Prze艣lij komentarz