Kluski 艣l膮skie 馃崨

Sk艂adniki:

  • 400 g ugotowanych ziemniak贸w
  • 100 g m膮ki ziemniaczanej
  • s贸l (do smaku)

Wykonanie:

  1. Wszystkie sk艂adniki umieszczamy w TM i miksujemy na jednolit膮 mas臋 czas ok. 30s/obr4 z pomoc膮 kopystki.  
  2. Wyk艂adamy do miski. Z masy urywamy kawa艂ek ciasta formujemy kulki, troch臋 sp艂aszczamy i na 艣rodku robimy palcem zag艂ebienie.
  3. Rzucamy na gotujac膮 osolon膮 wod臋. Po wyp艂yni臋ciu na wierz gotujemy 2 minuty.
▶ Kluski 艣l膮skie

  • Podawaj z sosem pieczeniowym, sosem pieczarkowym itp.
  • Mrozi膰 po ugotowaniu.


Komentarze