Przejd藕 do g艂贸wnej zawarto艣ci
Grissini domowe paluchy 馃
Sk艂adniki:
- 350 g m膮ki pszennej
- 200 g ciep艂ej wody
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 艂y偶eczka cukru
- 1 艂y偶eczka soli
- 20 g dro偶d偶y (lub 7 g suchych)
- 3 艂y偶ki maku, sezamu, kminku, papryki, parmezanu (lub inne dodatki wg. uznania do obsypania)
Wykonanie:
- Wszystkie sk艂adniki opr贸cz przypraw doda膰 do TM wyrobi膰 ciasto 1,5min/Interwa艂.
- Pozostawi膰 do wyro艣ni臋cia na godzin臋.
- Nast臋pnie ciasto wy艂o偶y膰, podzieli膰 na 3 cz臋艣ci doda膰 ulubione przyprawy i z ka偶d膮 rozwa艂kowa膰 cienki prostok膮t.
- Z ciasta wykrawamy cienkie paski i zwijamy je w rekach nadaj膮c kszta艂t paluszk贸w.
- Uk艂adamy na blaszce wy艂o偶onej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 min w temp. 200°C.
Komentarze
Prze艣lij komentarz